Descriere
Denumirea produsului medicinal veterinar:Sincrovall, 75 μg/ml.
Compozitie:
Fiecare ml produs contine:
Substanta activa:
D-cloprostenol ……………….. 75 μg.
Indicatii:
Vaci:
-Sincronizarea sau inducerea estrului
-Inducerea parturitiei
-Disfunctii ovariene (corp luteal persistent, chist luteal)
-Endometrita /piometru
-Involutie uterine intarziata
-Inducerea avortului in prima jumatate a perioadei de gestatie;
-Expulzarea fetusilor mumificati.
Scroafe:
-inducerea parturitiei.
Iepe:
-inducerea luteolizei la iepele cu corp luteal functional.
Specii tinta:
Bovine(vaci), suine (scroafe) si cabaline(iepe).
Doze si mod de administrare:
Doar pentru utilizare intramusculara.
Bovine: Se administreaza 2 ml de produs, echivalentul a 150 µg substanta activa:
- Sincronizarea estrului: se administreaza produsul de doua ori, cu un interval de 11 zile intre fiecare doza. Prin urmare, se vor efectua doua inseminari artificiale la interval de 72 si, respectiv, 96 de ore de la a doua injectie.
- Inducerea estrului (inclusiv la vaci cu manifestari reduse sau silentioase de calduri): se administreaza produsul medicinal veterinar dupa ce s-a stabilit prezenta unui corp luteal (intre a 6-a si a 18-a zi a ciclului); caldurile apar de obicei in 48-60 de ore. Prin urmare, inseminarea se va efectua la 72-96 de ore de la injectie. Daca estrul nu este evident, administrarea produsului trebuie repetata la 11 zile de la prima injectie.
- Inducerea parturitiei dupa a 270-a zi de gestatie: produsul se administreaza dupa 270 de zile de gestatie. Fatarea se produce de obicei in termen de 30-60 de ore de la tratament.
- Disfunctii ovariene (corp luteal persistent, chist luteal): cand se stabileste prezenta corpului luteal, se administreaza produsul, apoi se efectueaza inseminarea la primul estru de dupa injectie. Daca estrul nu este evident, se va efectua o noua examinare ginecologica si se va repeta injectia la 11 zile de la prima administrare. Inseminarea se va efectua intotdeauna la 72-96 de ore de la injectie.
- Endometrita, piometru: se administreaza 1 doza din produsul medicinal veterinar. Daca este necesar, se repeta tratamentul dupa 10 zile.
- Inducerea avortului in prima jumatate a perioadei de gestatie (pana in a 150-a zi de gestatie): se administreaza produsul in prima jumatate a perioadei de gestatie.
- Expulzarea fetusului mumificat: se administreaza 1 doza din produs. Expulzarea fetusului are loc la 3-4 zile de la administrarea produsului.
- Involutie uterina intarziata: se administreaza produsul medicinal veterinar si, daca se considera necesar, se efectueaza una sau doua tratamente succesive la intervale de 24 de ore.
Scroafe: Se administreaza 1 ml din produsul medicinal veterinar, echivalentul a 75 µg substanta activa/animal, pe cale intramusculara, dupa cel putin 114 zile de gestatie. Se repeta dupa 6 ore. Alternativ, la 20 de ore de la prima doza se poate administra un stimulent al miometrului (oxitocina sau carazolol).
In conditiile respectarii protocolului dublei administrari, aproximativ 70-80% dintre animale vor fata in termen de 20-30 de ore de la prima administrare.
Iepe: Inducerea luteolizei la iepele cu corp luteal functional: Se administreaza 1 ml din produsul medicinal veterinar, echivalentul a 75 µg de substanta activa.
Timp de asteptare:
Bovine: Carne si organe: 0 zile
Lapte: 0 ore
Suine: Carne si organe: 1 zi
Cabaline: Carne si organe : 2 zile.
Lapte: 0 zile
Supradozare:
La o doza de 10 ori mai mare decat cea terapeutica , nu s-au raportat reactii adverse la vaci si scroafe. In general, o supradozare ar putea determina urmatoarele simptome: cresterea pulsului si a ritmului respirator, bronhoconstrictie, cresterea temperaturii corpului, cresterea cantitatii de materii fecale moi si urina, salivatie si voma. Intrucat nu s-a identificat un antidote specific, se recomanda aplicarea de tratament simptomatic in caz de supradozare. O supradozare nu va accelera retragerea corpului luteal.
La iepe, s-au observat transpiratie moderata si materii fecale moi la administrarea unei doze de 3 ori mai mare decat cea terapeutica.
Contraindicatii:
Nu se utilizeaza la femele gestante , cu exceptia cazului in care se doreste inducerea parturitiei sau inducerea avortului.
Nu se administreaza intravenos.
Nu se utilizeaza la animale cu probleme cardiovasculare, gastrointestinale sau respiratorii.
Nu se administreaza pentru inducerea parturitiei la scroafe si vaci suspectate de distocie prin obstructie mecanica sau daca se preconizeaza ca vor exista probleme din cauza unei pozitii anormale a fetusului.
Utilizarea in perioada de gestatie, lactatie:
Utilizarea la animalele gestante provoca avort.
Reactii adverse:
Pot aparea infectii bacteriene daca tesutul locului de injectare este afectat de bacterii anaerobe. Aceasta situatie se intalneste in special la vaci.
Reacțiile locale tipice provocate de infectiile anaerobe sunt inflamatia si crepitatia la locul de injectare.
In cazul utilizarii la vaci pentru inducerea parturitiei si in functie de perioada dintre momentul tratamentului si data conceptiei, poate creste incidenta retentiei placentare.
Modificarile comportamentale observate la scroafe dupa tratamentul pentru inducerea fatarii sunt similare celor asociate fatarii naturale si inceteaza de obicei in mai putin de 1 ora.
Prezentare:
Cutie carton x 5 flacoane x 20 ml.
Producator:
MEVET S.A.U, Spania.